Banner
 ACTIVITEITEN TIJDENS HET JAAR

Bij onze takken vermelden we al enkele van de superleuke activiteiten tijdens de maand oktober. Deze vergaderingen vinden plaats elke zondag van 14u.00-16u.30 in onze lokalen Jeugdheem de Reynaert. Wijzigingen in deze uren of dagen worden steeds via het 3-maandelijks magjezientje vermeld en via de kalenders van de takken op deze website.

Tussen de wekelijkse activiteiten vinden we regelmatig enkele speciale activiteiten: zwemmen, avonturenweekend, schaatsen, carnavalstoet, sinterklaas op bezoek….

We zouden echter onvolledig zijn moesten we het niet over onze kampen hebben. We gaan elk jaar tijdens de kerstvakantie op kerstkamp: je kan het al raden, met heel de groep, een drie- of vierdaags verblijf in een kamphuis, vlak aan de bossen voor een ideaal spelterrein! Voor de kapoentjes vormt het kerstkamp dé ideale kennismaking met het 'op kamp gaan'.

En dan is er natuurlijk nog de jaarlijkse topper! Voor onze regelmatig aanwezige leden een groot tentenkamp, steeds van 05-15/08. Tien dagen lang (kapoentjes 5 dagen) een verblijf ergens in de Ardennen… of in het buitenland (om de 3 jaar, twee jaar terug in Zweden, dit werkjaar in Schotland!). Echt een verblijf letterlijk in de openlucht: slapen, eten, spelen… op een weide in en rond tenten: de (jong)givers slapen in zelfgemaakte (lees gesjorde) bedden!

Zij maken ook hun eigen eten klaar op houtvuren en zitten aan zelf in mekaar gestoken tafels en banken met beschutting (lees sjelter)… De kapoentjes, welpen en kabouters slapen in tenten met warme, comfortabele binnententen en krijgen lekker eten van onze megaformidastische keukenploeg! Wat moet een scout of gids nog meer!?!