Banner
 DE KAPOENEN

De allerkleinsten bij Scouts & Gidsen Welsco Wellen zijn de kapoentjes. Hoewel ze klein zijn van gestalte, leren ze al vlug nieuwe dingen en gaan ze op ontdekkingstocht in hun directe omgeving. Op school leren ze lezen en schrijven, op de scouts spelen ze supertoffe spelletjes met hun vriendjes en vriendinnetjes. Hun leiding gaat hierin mee door leuke activiteiten te organiseren, aangepast aan hun leeftijd.

Voor de kleine kapoen is niet alles altijd even vanzelfsprekend en dat weten we bij Scouts & Gidsen Welsco Wellen maar al te goed. Voor ons lijkt een kamp of weekend de meest normale zaak; maar voor de kleine kapoen is dat helemaal niet het geval. Gelukkig is er dan de leiding die hen goed opvangt en ervoor zorgt dat ze op een leuke en toffe manier scouting mogen beleven.

We vinden het belangrijk dat de kapoen zich goed voelt in de groep. Kapoentjes gaan altijd mee op kampen, maar de lengte wordt aangepast aan hun leeftijd. Kerstkamp doen we met heel de groep voor 3 dagen. In de zomer trekken we voor 5 dagen op groot tentenkamp. In tegenstelling tot de oudere takken die 10 dagen op tentenkamp gaan, lijkt dit misschien niet lang, maar we weten bij Scouts & Gidsen Welsco Wellen heel goed dat dit voor de kleine kapoen al een waar avontuur is. Uiteraard slapen de kapoentjes op groot kamp steeds in een warme, knusse binnentent, samen met de leiding.

Zo zie je maar, als kapoen bij de scouts is een echt avontuur! Ga jij mee op ontdekking?

Kapoenen kunnen zich inschrijven bij onze groep als ze 6 jaar zijn of 6 jaar worden in het jaar van inschrijving.

Kreet: Leiding: Kapoenen! || Kapoenen: Klein maar dapper!
Leeftijdsgroep: 6-8 jaar
Contacteer kapoenenleiding: kapoenen@welsco.be

 ACTIVITEITEN